Kunta-alan neuvottelutulos ei sido Tehyä ja SuPeria

7.6.2022

"Muut eivät voi myydä työrauhaa hoitajien osalta"

Joukkoirtisanoutumisen valmistelu Tehyssä jatkuu.

Tehyläiset ja superlaiset osoittivat mieltään Helsingissä huhtikuun alussa, kun lakko alkoi.

KUNTA- JA HYVINVOINTIALUETYÖNANTAJAT KT:n sekä kahden pääsopijajärjestön JUKO:n ja JAU:n mahdollinen erillissopimus ei sido Tehyä ja SuPeria millään tavoin. Näin toteaa Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi.

"Tehy ja SuPer neuvottelevat hoitajia koskevat sopimukset itse."

Kirvesniemi ei voi kommentoida mahdollisen sopimuksen sisältöä, koska hän ei ole sitä nähnyt. 

NEUVOTTELUTULOKSEN SISÄLTÖ julkistetaan, kun kaikki osapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet.  KT on jo ilmoittanut sen hyväksyneensä.

"Joka tapauksessa on selvää, että muut järjestöt eivät voi myydä hoitajien osalta työrauhaa." 

Joukkoirtisanoutumisen valmistelu jatkuu. Työtaistelu ajoitetaan siten, että sen painostusvaikutus on suurin mahdollinen.

JÄRJESTÖJEN HALLINNOT ovat päättäneet toteuttaa joukkoirtisanoutumisen aikaisintaan, kun kuntasektorin muut työehtosopimukset on sovittu.

Viimeistään joukkoirtisanoutuminen toteutetaan sen jälkeen, kun sote-henkilöstö on siirtynyt 1.1.2023 hyvinvointialueille liikkeenluovutuksella, ellei asiassa saavuteta sovintoratkaisua.

Tehyläisten joukkoirtisanoutuminen tulee kohdistumaan ensi vaiheessa erikoissairaanhoitoon ja superilaisten kotihoitoon.

JOUKKOIRTISANOUTUMINEN EI TOTEUDU kesällä, koska jäsenten kesälomia ei haluta vaarantaa. Lisäksi opiskelijoiden työharjoittelu halutaan turvata.

"Hallitus tullee säätämään myös joukkoirtisanoutumisen toteutumisen varalta potilasturvallisuuslain, mikä merkitsisi pakkotyötä kesällä. Tuleva kesä on jo hoitajapulan vuoksi ennennäkemättömän vaikea."